top of page
  • Foto van schrijverTriplesol

DMEGC Zonnepanelen

Bijgewerkt op: 2 jul. 2022

Uitgesproken als Deeh’mek. Het Chinese DMEGC is een groot merk dat al bestaat sinds de jaren 80. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van magneten. Producten van DMEGC worden hoofdzakelijk verwerkt in high-tech producten. Als je een smartphone in je zak hebt, heb je eigenlijk al een product met daarin DMEGC onderdelen gekocht. Hoe bevalt het?


Zonnepanelen van het merk DMEGC vallen onder de rubriek midden segment. Mensen voor wie goed, goed genoeg is, komen al snel bij een merk als DMEGC uit. DMEGC zonnepanelen hebben middellange garanties en een prima uiterlijk. De vermogens zijn een beetje gemiddeld. Wij bieden DMEGC veel aan, en onze klanten kiezen het ook vaak. Het is een heel betaalbare optie. Duurdere panelen hebben nu eenmaal verwaarloosbaar betere specificaties in vergelijking met DMEGC.




In dit artikel lees je over:





Snelle feiten over DMEGC zonnepanelen

DMEGC is een Chinees merk en de panelen worden vrijwel allemaal in China gemaakt. De garanties op DMEGC panelen zijn 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Wij voeren basis, hoger vermogen en jumbo panelen van het merk DMEGC. DMEGC panelen zijn te koop in de kleuren zwart en aluminium gerand. Wij hebben nog nooit een kapot DMEGC paneel gehad.


DMEGC panelen op het dak van een van onze klanten.


Onze band met DMEGC

Wij hebben eerlijk gezegd nog nooit een vertegenwoordiger van DMEGC voorbij zien komen. Dat is waarschijnlijk iets goeds. De producten zijn zo goed, dat er nauwelijks marketing voor nodig is. Van DMEGC hebben wij nog nooit een kapot paneel gehad. Wij betrekken de panelen van een groothandel in Hazerswoude: VDH Solar. VDH Solar voert dit merk al langere tijd en heeft een goede band opgebouwd met de fabrikant. VDH is een bedrijf dat erg goed nadenkt over de toekomst. Ze blijven bouwen in fysieke en metaforische zin. Als zij denken dat DMEGC een blijvertje is, kunnen wij daar gerust van uitgaan.


Een garantiekwestie bij DMEGC

Zoals aangegeven hebben wij dus nog nooit een kapot DMEGC zonnepaneel gehad. Mocht dat toch het geval zijn, is het protocol dat het serienummer van het defecte paneel wordt doorgegeven aan de fabrikant. In een serieel geschakeld systeem is het wel moeilijk om te zien waar het defect zich bevindt in de string. Je zou dan eigenlijk elk paneel moeten demonteren en opzoek gaan naar het defect. Met een parallel geschakeld systeem is dat wel een stuk makkelijker. Een uitdraai van de spanningsopbouw in het paneel is dan voldoende voor de fabrikant.


Het bedrijf DMEGC

DMEGC Solar is een dochterbedrijf van Hengdian Group DMEGC Magnetics, één van de grootste bedrijven in China. Binnen de solarbranche is DMEGC ook een grote speler. Ze maken namelijk niet alleen zonnepanelen onder hun eigen bedrijfsnaam. DMEGC maakt ook de cellen en de wafers voor heel veel andere zonnepaneelfabrikanten. In die zin zou je bijna kunnen zeggen dat DMEGC zonnepanelen een soort huismerk is van DMEGC zelf, omdat zij halffabricaten maken voor de rest van de solarmarkt. Dat werk doen ze al sinds 2009. Zonnepanelen van DMEGC kom je tegen op residentiële-, commerciële- en utiliteitsschaal. Je vindt ze over de hele wereld. DMEGC Solar gebruikt ook de eigen panelen voor de zonneparken die ze bouwen. Met andere woorden, DMEGC is een betrouwbare en grote fabrikant om van te kopen, ook al zijn ze wel ver weg gevestigd.


Vermogens van DMEGC panelen

DMEGC zet in op meerdere lijnen panelen met uiteenlopende vermogens.


Basis panelen

DMEGC voert zoals zo veel zonnepanelenmerken zwarte en aluminium gerande panelen. Anno maart 2022 zijn dat respectievelijk 370 Wp en 375 Wp vermogen panelen. Voor het gemak noemen wij dit de basis panelen. Je vraagt je misschien af waarom de aluminium variant meer oplevert. Dat komt doordat dit paneel beschikt over een witte tedlar. De tedlar is het achterscherm waar de cellen op geplakt zitten. Doordat deze wit is, blijft het paneel koeler. Hoe koeler de bedrijfstemperatuur van de cellen, des te hoger de productie.


Hoger vermogen panelen

De DMEGC panelen zijn er ook in een hoger vermogen, namelijk de 390 Wp en de 395 Wp. Wij noemen deze de hoger vermogen panelen om ze te onderscheiden van de basis panelen. Hoger vermogen panelen zijn een andere afmeting dan de eerdergenoemde. De cel technologie is net anders, maar de afmetingen zijn dat ook. De 390- en 395 Wp panelen zijn namelijk ook een stukje breder. Op Nederlandse daken komt dat vaak erg onhandig uit. De meeste woningen zijn maar 5,20 meter breed. Je krijgt met dit paneel helaas geen vijf panelen op een rij wat met de 370 Wp panelen wel zou lukken.


Jumbo panelen

Tot slot zijn er de jumbo panelen van 2,10 hoog en meer dan een meter breed. Deze panelen zijn 450 Wp. Wij gebruiken dit soort panelen als ze goed uitkomen, maar op schuine daken zijn we heel voorzichtig deze te leggen. Er is namelijk ook zoiets als de uitvoerbaarheid van een klus waar rekening mee gehouden moet worden. De jumbo panelen zijn bijna onhandelbaar voor de installateurs om op het dak te krijgen. Daar zijn al gauw liften voor nodig. De vraag in de markt naar heel hoog vermogen panelen is echter dermate hoog, dat we wel mee moeten gaan daarmee. Onze adviseurs letten dus goed op de uitvoerbaarheid van een klus met jumbo panelen, voor ze het aanbieden.


Montagemateriaal en zonnepanelen

Voor alle soorten panelen is er wel montagemateriaal te kopen. De meeste soorten montagemateriaal zijn echt universeel. Bij sommige soorten montagemateriaal moeten er bepaalde extra onderdelen besteld worden. Wij gebruiken overwegend producten van Van der Valk of Esdec. Van de basis DMEGC panelen kunnen beide systemen goed gebruikt worden. Voor de jumbo panelen op plat dak kan alleen Van der Valk gebruikt worden.


Bij schuine daken wordt de kleur van het montagemateriaal meestal aangeboden in de kleur van de lijst van de panelen. Bij platte daken wordt daar totaal niet op gelet, tenzij klanten daar uitdrukkelijk een opdracht voor meegeven. Het komt voor dat zwarte DMEGC panelen worden geïnstalleerd met zilveren klemmetjes. Zwarte klemmetjes worden zelden of nooit gebruikt omdat deze duurder zijn en mensen op platte daken de panelen zelden zien liggen.



623 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page