top of page

Onze missie

Onze filosofie is dat we klanten helpen zoals we graag zelf geholpen willen worden. Bij grote bedrijven waar we mee concurreren is de menselijk maat vaak helemaal verdwenen. De persoonlijke aandacht die nodig is bij een gecompliceerd systeem als een zonnepaneelinstallatie ontbreekt. Onze klanten moeten het gevoel hebben dat hoever Triplesol ook weg lijkt in kilometers, het voelt alsof ze door een lokaal bedrijf worden geholpen.

 

Ons motto is dan ook: “De lokale zonnepaneelinstallateur, waarook in Nederland.”

daria-nepriakhina-NFJ-Sj8ZcHQ-unsplash.jpg

Triplesol in de media

FDARTIKEL1.png
FDARTIKEL2.PNG

Over Triplesol

Triplesol is begonnen als klein bedrijf in Vinkeveen. Vanuit een omgebouwd kantoor aan huis begonnen vader en zoon samen aan een vrij ongewisse uitdaging. Zonnepanelen anno 2014 was een zeer merkwaardige markt zonder echte kaders of richtlijnen. Installateurs deden maar wat. Alles draaide om de prijs. Zonder bodemprijzen, kwam je er niet eens tussen. Gelukkig is de markt sindsdien een stuk volwassener geworden en wordt een zonnepaneelinstallatie als een volwaardig onderdeel van een woning gezien en niet een excentrieke uitspatting. Wij zijn evengoed volwassener geworden en werken vanuit een kantoor met loodsfunctie in Mijdrecht. Het bestuur is dan terug geslonken tot 1 man, maar hij wordt geholpen door een klein team dat met hem meebouwt aan de volgende stap.

Wat wij doen

Triplesol is een bedrijf dat zich specialiseert in residentiële installaties tot 50 zonnepanelen en klein zakelijke opdrachten. Groot of klein, de meeste zonnepaneelinstallaties komen op hetzelfde neer, maar bij grote projecten zijn er veel serieuzere eisen dan bij kleine installaties. Wij doen zeker ook grote projecten. Ons grootste project leunt tegen de 200 panelen aan, maar dat is evengoed bij een particuliere klant. Het is niet een kwestie van niet kunnen, maar een kwestie van focus en ons doel is om particulier Nederland te helpen, en er zijn uiteraard grenzen aan wat een particulier nodig heeft aan opbrengst.

 

Je hebt in ons werk confectiewerk en maatwerk. Confectie werkt voor sommige woningen en mensen heel goed. De casus 8 panelen; 45• schuin pannen dak; geen schaduw; string-omvormer - daar is een groot gedeelte van Nederland mee geholpen. Wij richten ons op maatwerk. Huizen die net anders zijn – of compleet anders – daar hebben wij slimme oplossingen voor. Toch helpen wij

Ons werkgebied

Met ons kleine team bestrijken wij nu grote delen van de randstad met een eenzame opdracht in het oosten, noorden of zuiden van het land. Wij werken het liefst dichtbij huis, zodat als er iets is, de reisafstand beperkt is en we snel kunnen schakelen. De vraag naar zonnepanelen groeit hard, veel sneller dan het aanbod van goede installateurs kan bijbenen. Hoe dichterbij alles is, hoe meer mensen we uiteindelijk ook goed kunnen helpen.

Vertrouwde vakmannen

Wij hebben kwaliteit hoog in het vaandel. We willen dat dingen in 1* goed gebeuren. Geregeld terug moeten om fouten te herstellen sloopt je bedrijf financieel en is niet best voor de relatie met een klant. Triplesol werkt desondanks niet met eigen installateurs. Wij werken met ingehuurde installateurs bij ons uit de regio. De belangrijkste reden hiervoor is dat zodra een installateur een schroevendraaier vast kan houden in Nederland, hij eigenlijk al voor zichzelf wilt beginnen. ZZP’ers, VOFjes of kleine BV’s beheersen de installatiemarkt, omdat installateurs in deze constructies veel meer vrijheid hebben en ook meer kunnen verdienen. Installateurs in loondienst die ook echt iets kunnen, hebben echt alleen de hele grote bedrijven, maar ook zij hebben een metersdiepe flexibele schil. Wij werken o.a. samen met een bemiddelaar voor een groot aantal installatiebedrijven die teams voor ons levert. Daarnaast hebben we nog een aantal andere installatiebedrijven waar we zo nu en dan mee samenwerken, maar die wel al heel lang kennen. We zouden meer kunnen en willen installeren met de teams waarmee we werken, maar doordat installatiebedrijven verschillende opdrachtgevers hebben, is dat vaak niet te combineren. Om die reden is de capaciteit altijd een probleem, maar de kwaliteit gelukkig niet. Zo’n beetje iedereen in deze branche heeft een capaciteitsprobleem, dus daarin zijn we niet uniek.

Toekomst van Triplesol

Zoals je hebt kunnen lezen is de menselijke maat voor ons heel belangrijk. Om kwaliteit te kunnen leveren in ons werk, kijken we met enige argwaan naar een groeiproces. Een bredere organisatie en een groter bereik, mag niet ten koste gaan van deskundigheid en verantwoordelijkheid aan bestaande klanten. Toch denken wij dat de markt blijft hunkeren naar de service die wij bieden. We kunnen die dienstverlening schalen, zonder te vergeten wie wij zijn. De komende jaren verwachten wij dat nog wel te kunnen doen.

Belangstelling in een offerte?
Doe vandaag nog je aanvraag.

bottom of page