top of page

Storingen bij Goodwe

Als je niet precies weet wat voor omvormersysteem je ook alweer had, kijk dan alsjeblieft op de factuur of in de offerte; daar staat het op.

 

Uiteraard kun je ons altijd bellen of e-mailen als er iets is, maar dit document hebben we gemaakt zodat je sneller geholpen bent en alle info ook terug kunt vinden.

 

Het liefst ontvangen we bij een storing een mail met foto’s en schermafbeeldingen. Een begeleidend telefoontje mag uiteraard altijd, maar we nemen storingen altijd direct in behandeling als deze per mail binnenkomen.

margaret-polinder-Jw7VU4vxjnY-unsplash.jpg

De minst voorkomende storingen hebben we bij omvormers van Goodwe. Wij hebben nog nooit een Goodwe omvormer hoeven vervangen.

 

In dit artikel lees je over problemen (en eventueel oplossingen) bij:

 

Geen internet

Ik zie geen Solarwifi

Utility Loss

Aardlekschakelaar gaat de hele tijd uit

Geen internet

Het meest voorkomende probleem bij Goodwe omvormers is dat de verbinding met het internet wordt verloren. In de meeste gevallen komt dit doordat er een nieuwe modem is gekomen in de woning van een nieuwe internetprovider. Hierdoor moet het internet opnieuw ingesteld worden.

 

Voordat je het nieuwe netwerk in probeert te stellen is het wel handig om te weten dat deze omvormer niet zal werken op 5G internet. Het maximum is 2,4 G. Het is dus handig om een kanaal daarvoor aan te maken als je die niet al hebt. 2,4 G zul je sowieso nodig hebben voor andere huishoudelijke producten. Bijna geen apparaten in huis snappen 5 G, behalve mobile devices en computers.

 

Het opnieuw instellen van de modem is heel erg makkelijk. Je loopt naar de omvormer toe en zoekt in je netwerken. Als het goed is zie je daar dan het netwerk van de omvormer staan. Hiermee verbind je. Als je dan de SEMS Portal app opent, kun je de wifi opnieuw instellen. Het enige wat je dan hoeft te doen is het nieuwe netwerk uit de lijst te kiezen en het juiste wachtwoord invullen. Als dat is gelukt, staat er “success”. Het power lampje van de omvormer blijft nu aan staan ten teken dat de omvormer verbinding heeft met het internet.

 

Zie voor uitleg anders het filmpje hieronder. Waarschijnlijk gaat het dan iets meer leven.

Anker 1

Ik zie geen solarwifi

Mogelijk moet de wifi zender van de omvormer opnieuw worden gestart. Deze functie heet wifi reset en bevindt zich op de omvormer. Om dit te doen druk je op de enter knop op de omvormer of het Goodwe logo. Scroll door het menu tot je zoiets ziet staan als wifi reset of wifi reload. Druk dan het logo of de enterknop lang in. Je hoort dat de omvormer bezig is de wifi opnieuw op te starten. Tot slot staat er: “Wifi Reset OK”. Als je nog steeds niet het wifi netwerk van de omvormer ziet, herhaal je het proces.

Anker 2

Utility loss

Een ander voorkomend probleem is de Utility Loss error. Dit is een venijnige omdat dit betekent dat er geen spanning vanuit het net op de omvormer binnenkomt, waardoor de omvormer ook niet in productie gaat. Meestal betekent het dat er iets niet goed zit tussen de omvormer en de groepenkast. Het kan zijn dat de kabel beschadigd is geraakt, of dat er iets is met de automaat. Hoe dan ook, er moet naar gekeken worden door een installateur, tenzij het probleem uit zichzelf al zichtbaar is.

Anker 3

Aardlekschakelaar gaat de hele tijd uit

Eerlijk gezegd weten we de oorzaak hier niet echt van. Het beste is dan de omvormer achter de aardlek weg te halen en gewoon als losse automaat op de strip te zetten van de hoofdzekering. Zeker weten dat het daar niet meer gebeurt. Dit is ook werk voor de installateur.

 

Ergere stroringen dan bovengenoemde komt bij Goodwe simpelweg niet voor; wij hebben het in ieder geval niet meegemaakt.

Anker 4

Belangstelling in een offerte?
Doe vandaag nog je aanvraag.

bottom of page