top of page
  • Foto van schrijverTriplesol

LG Zonnepanelen

LG zonnepanelen zijn het antwoord op de vraag om een combinatie van esthetiek en kwaliteit. Dit is een van onze premium panelen. Het zijn duurdere panelen waar meer garantie en een bekende naam tegenover staan. Helaas zijn LG zonnepanelen in Nederland niet meer te koop. We kunnen je wel met andere uitstekende merkpanelen helpen. In deze tekst vind je een aantal panelen terug die wij hebben mogen verkopen.LG zonnepanelen
Een LG zonnepaneel

Op deze pagina vind je informatie over het volgende:
Een beetje info over LG zonnepanelen

Het Koreaanse bedrijf erachter ken je misschien wel van mobiele telefoons, televisies, koelkasten en andere consumentenelektronica. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Het bedrijf bestaat al sinds 1947 en test al vanaf 1985 LG zonnepanelen. Vanaf 1995 worden de panelen al voor industriële doeleinden aangeboden. In 2010 begon het bedrijf op grote schaal PV-panelen te produceren.


Het flaggeschipproduct is de MonoX NeON. Dit paneel moet het hoofd gaan bieden aan bijvoorbeeld de Perciums en de BENQ SolarForte’s. In het fiscale jaar 2019 behaalde LG zonnepanelen een omzet van € 44,64 miljard. Met 83.000 werknemers verspreidt over 128 bedrijven is het bedrijf waarschijnlijk het meest stabiel van alle zonnepaneelfabrikanten. De mondiale gigant is tevens een van de hoogst onderscheiden paneelfabrikanten die er zijn. Het paneel heeft de strategische pijlen gericht op de hogere segmenten van de panelen markt. Voor LG zonnepanelen betaalt je altijd meer, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Op het gebied van garantie kan je meer verwachten dan bij de meeste merken. De productgarantie is 25 jaar. De vermogensgarantie, lineaire garantie, zakt naar 90.08% over 25 jaar. Dat is 10% meer dan bij de meeste andere merken.

LG zonnepanelen
LG zonnepanelen

LG NeON 2 Bifacial

De Q.Plus BFR-G4.1 is de poly van Q Cells. Dit polykristallijne hogerendementsmodule is dankzij zijn innovatieve celtechnologie q.antum, de ideale oplossing voor alle toepassingen. Het wereldrecord-celdesign werd ontwikkeld om de uitstekende prestatie onder reële omstandigheden te behalen – zowel bij lage stralingsintensiteit, alsook op heldere hete zomerdagen.


Dit is een paneel met 60 cellen en heeft daarmee ook de gebruikelijke afmetingen van een zonnepaneel. De opbrengst is maximaal 285 Wp per paneel. De efficiëntie is dan 17,4%. Een maximale tolerantie voor dit paneel is 5%.


Fantastische prestaties

Dit soort Q Cells panelen produceren uitstekend, en niet alleen op papier. De Q.pro zonnemodule van de tweede generatie van Q Cells is bij de Photon Opbrengsttest in 2014 als polykristallijne module met de hoogste opbrengst over het jaar gebleken. Het paneel dat toen getest werd was de Q.Pro-G2 235 Wp en haalde 93,6% de hoogste performance en de beste specifieke opbrensgt van alle geteste polykristallijne zonnemodules. Zo heeft de Q Cells zonnemodule zich dankzij innovatie en kwaliteit onder reële omstandigheden duidelijk van de concurrentie afgezet.


Aanbevelingen Q cell LG zonnepanelen

Bovendien doen deze LG zonnepanelen het uitstekend bij weinig licht. Er ontstaat slechts geringe efficiëntie verlies bij zwakke zonnestralen. De investeringszekerheid is ook goed geborgd. Er is 12 jaar productgarantie en 25 jaar lineaire prestatiegarantie. Q Cells opbrengst zekerheid betekent geen prestatieverlies dankzij Anti PID en Anit LID Technology, Tra, Q en Hot-spot Protect. Optimale temperatuurverhoudingen worden bewerkstelligd met een goede temperatuurcoëfficiënt (Pmpp) van -039 %/K produceren Q Cells zonnemodules betrouwbare opbrengsten ook bij hoge temperaturen.

LG zonnepanelen
LG zonnepanelen

MonoX NEoN

Dit LG paneel is uiterst geschikt voor zowel een serieel als een parallel geschakeld systeem. Het is een geschikt paneel voor platte daken vanwege de zilveren rasterlijnen en randen. Het heeft een bovengemiddeld vermogen. Daarnaast is de product en vermogensgarantie buitengewoon.


Zeer geliefd model

Deze mono-kristallijne LG zonnepanelen bestaan tegenwoordig in 3 uitvoeringen: LG350N1C-N5; LG355N1C-N5 en de LG360N1C-N5. Alles aan het paneel is zwart, behalve het achtervlak. Het witte achtervlak is een technische noodzakelijkheid, omdat het paneel anders zijn warmte niet kwijt kan. Toch zal een strak gemonteerde NeON systeem er erg goed uitzien. Een paar jaar terug kwam voor de liefhebber ook de LG300N1K-G4 Full Black op de markt; deze was wel geheel zwart. Deze is nu aan het uitlopen en wordt vervangen door de LG320N1C-A5 NeON.


Kenmerken van de MonoX NEoN

Deze LG zonnepanelen hebben 60 zonnecellen. Net als de Black zijn de NeONs 1686 * 1016 * 40 mm. Ondanks het hogere vermogen wegen deze LG zonnepanelen ook maar 17 kilo. Het frame is van geanodiseerd aluminium. Doordat er verwacht wordt dat de LG zonnepanelen flink kunnen opwarmen bij een hoge instraling, is het glas bestand tegen hoge hitte. Door het gebruik van de krachtige NeON worden de kosten voor de klant lager: voor hetzelfde rendement zijn minder LG zonnepanelen nodig. De IP waarde van de junction box van DMEGC's is 68.


Verbeterde opbrengst

Dat LG met zo’n sterk product heeft kunnen komen heeft het grotendeels te danken aan zijn ver ontwikkelde R & D afdeling. Geheel interdisciplinair hebben ze uit de in de halfgeleiderindustrie opgedane kennis gedestilleerd dat een vlakker celoppervlak de efficiency van een paneel doet groeien tot boven de 21%. Dit heeft te maken met het invallen van licht en hoe het paneel deze het langst vast kan houden. Bij normale panelen wordt het licht alleen aan één kant van de cel ontvangen, maar in de monocellen van LG dringt het licht ook tot achter de cel door. Als je het geld dus kunt missen, en je stoort je niet aan het witte achtervlak, zou je best eens de NeONs kunnen overwegen.


MonoX NEoN hoogrendement

LG 72-cels NeON zijn een goede optie als je een evenredig uitgemeten dak hebt. Met 365 Wp vermogen staat dit hoog in de pikorde voor 72 cels panelen. Echter, nu de BiFacial van LG eraan komt, is dit paneel echter waarschijnlijk binnenkort overbodig.


Hoogrendementspaneel LG zonnepanelen

Er zijn twee varianten van dit hoogrendementspaneel: de 360 Wp (LG360N2W-B3) of de 365 Wp (LG365N2W-B3). Beide LG zonnepanelen hebben zwarte cellen maar een aluminium rand en een wit achtervlak. Dit paneel is ideaal voor een plat dak.

De afmetingen van de LG zijn 1960 * 1000 * 46 mm. Het is daarmee een nogal dik paneel. Het paneel weegt slechts 20 kilo.


Zoals elders dus ook geldt, wie het absolute neusje van de zalm wilt, kiest LG.


Mono X black

Het absolute neusje van de zalm in de consumentenmarkt voor zonnepanelen. Zeker voor schuine daken. Dit LG paneel is uiterst geschikt voor zowel een serieel als een parallel geschakeld systeem. Het is een zeer elegant full black paneel dat mooi oogt op uw woning. Daarnaast is de product en vermogensgarantie buitengewoon.


Meest gangbare LG zonnepanelen

Er zijn eigenlijk geen panelen die kunnen concurreren in schoonheid en vermogen met de LG340N1K-A5 NeON 2 Black. Van de immens dunne rasterlijnen in het paneel ziet je haast niets. Je krijgt een vrijwel egaal zwart oppervlakte. Zeker in combinatie met de zwarte onderconstructie van Van der Valk en een SolarEdge systeem is er geen mooier systeem denkbaar. Eventueel is van dit paneel ook een lichtere variant beschikbaar; namelijk de LG315N1K-A5.


Zakelijke gegevens

Deze LG heeft 60 zonnecellen. De LG zonnepanelen meten 1686 * 1016 * 40 mm. De panelen zijn ook licht: slechts 17 kg. Dit heeft voornamelijk voor de installateur voordelen, maar voor uw dak is dat klein bier. Wat wel handig is aan dit paneel zijn de afwateringsgaatjes onderin. Er zijn ook drie gaatjes waarop het paneel geaard kan worden.


IEC

De belangrijkste onderscheiding die LG voor dit paneel gekregen heeft is allicht het Top Brand PV keurmerk. Dit keurmerk wordt door het toonaangevende marktonderzoeksbureau EuPD Research toegekend aan producenten die het meest door installateurs worden aanbevolen. De reden hiervan zijn de strenge kwaliteitseisen die LG aan zijn producten stelt. LG zonnepanelen worden aan 16 verschillende tests blootgesteld, variërend van de hagel test tot PID testen. Zo wordt van een LG paneel verwacht dat hij het dubbele scoort op de International Electrotechnical Committee (IEC) toets van een normaal paneel. De efficiency van dit paneel staat waarschijnlijk ook niet voor niets genoteerd op 19.8%.


De Cello

Alle cellen gebruikt in de LG Black modules cellen zijn gericht aan de voorzijde voor de opwekking van elektriciteit. De op de achterzijde van de cel gereflecteerde lichtbundel wordt geabsorbeerd en levert de extra voeding. Het paneel haalt betere prestaties op zonnige dagen door de verbeterde temperatuurcoëfficiënt. Ook hier zien we hoe de LG Neon ™ 2 Cello techniek Pv tot een nieuw hoogtepunt brengt. Het hoge vermogen werd vergeleken met de vorige modellen in de ontwikkeling van LG Neon 2 Black en ten aanzien van efficiëntie zijn de LG zonnepanelen aanzienlijk toegenomen. Dit paneel is bijzonder geschikt voor gebruik bij beperkte ruimte. Er is geavanceerde prestatiegarantie voor de LG Neon ™ 2 Black.


De jaarlijkse degradatie is van -0.6% per jaar gedaald tot -0,55% per jaar. Zelfs na 25 jaar produceert de cel 1,2% meer vermogen dan de vorige LG Neon modules en + 1,2% p 25 jaar. Het komt ook ten goede van het dak. Er is ogenschijnlijk veel aandacht aan de esthetiek van dit product geschonken. De IP waarde van de junction box van deze LG’s is 68. De dunnere draden verzamelen zich onderin het paneel uit zicht en vanuit de verte lijkt het paneel helemaal zwart. Door de nieuwe versterkte frameconstructie van LG is de garantie van de LG 340 met 2 jaar tot 12 jaar uitgebreid. De productgarantie is 25 jaar. De LG 340's kunnen tegen een druk van maximaal 6.000 Pa.


Slotopmerkingen over LG zonnepanelen

We balen er verschrikkelijk van dat er geen LG panelen meer te koop zijn. Het is een groot verlies voor onze branche. LG was een zinnig kwaliteitsproduct dat heel erg populair was bij onze klanten. We hebben nooit een kapot LG paneel hoeven vervangen. De garantie op LG zonnepanelen blijft wel geborgd door de fabrikant. Daar hoef je geen zorgen over te maken als je eigenaar bent van LG zonnepanelen.

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page