top of page
  • Foto van schrijverTriplesol

Conergy Zonnepanelen

Conergy zonnepanelen zijn al lang niet meer in Nederland te koop. Het bedrijf is al jaren failliet en wat over is werd opgekocht en hernoemd. Blueleaf energy - hoe een ouddeel van Conergy nu genoemd is - bouwt en beheert grote zonnepaneelparken. Zelf zonnepanelen nog produceren doen ze niet. Toch zoeken mensen er nog veel naar. Dat heeft te maken met dat het merk nog staat in verschillende testopstellingen van zonnepanelen. De belangrijkste is die van Zonnepanelen.net. Conergy zonnepanelen waren altijd al duurdere panelen waar meer garantie en een bekende naam tegenover stond. Helaas zijn Conergy zonnepanelen in Nederland niet meer te koop. We kunnen je wel met andere uitstekende merkpanelen helpen. In deze tekst vind je een aantal Conergy zonnepanelen terug die wij hebben mogen verkopen.


Op deze pagina vind je informatie over het volgende:Een beetje informatie over Conergy zonnepanelen

Sinds 1998 zat Conergy al in de productie van zonnepanelen en er zijn al een hoop van in Nederland geïnstalleerd. Conergy zonnepanelen stonden voor Duitse degelijkheid en kunde. Vandaag de dag treedt het bedrijf op als een planner, financieerder en exploitant.


Met Conergy ging het slecht in de jaren 2010-2013 en het bedrijf kreeg de boeken niet op tijd rond met investeerders. Kawa solar holdings meldde zich en kocht het bedrijf voor een schijntje op. Hierdoor ging Conergy zich ook meer richten op de grote projecten en niet de residentiële verkoop.


1200 mederwerkers telde het Duitse bedrijf wereldwijd en was daarmee in het gezelschap van bijvoorbeeld SolarWorld, SMA en Q-cells een van de grootste Europese PV fabrikanten. De producten werden intensief getest in de hyper-moderne fabrieken van het bedrijf. 59 kwaliteitscontroles werden de panelen aan onderworpen, als verouderingssimulaties, hagelbestendigheid en druk. Qua prijs zat het paneel op hetzelfde niveau als Astronergy, maar de panelen leverden doorgaans wel minder op. Denk een beetje aan het niveau van de ReneSola’s.


De vermogensgarantie op Conergy zonnepanelen was lineair, beginnend bij 97% na 1 jaar en zakkend naar 82,6% over 25 jaar. De productgarantie was maar liefst 12 jaar.Conergy zonnepanelen


De PowerPlus panelen

De PowerPlus panelen boden een lage opbrengst, maar een hoog vertrouwensgraad. In Duitsland, waar dit paneel veel geïnstalleerd is, heeft een onafhankelijk bureau vastgesteld dat er een factor 200 minder klachten waren over Conergy’s dan andere zonnepanelen.

De Conergy zonnepanelen typen heten PowerPlus 240P / PowerPlus 250P / PowerPlus 255P / PowerPlus 260P. De rasterlijnen van deze poly panelen waren evenredig gekleurd en de smalle vlakken waren van gelijke grootte. Dit paneel was ideaal voor een plat dak.

De afmetingen van PowerPlus panelen waren 1654 * 989 * 40 mm. De panelen waren 18,2 kilo.

Conergy panelen deden het dus net als de ReneSola panelen in proeven heel erg goed: ze produceerden meer dan er op de verpakking stond.


De PowerPlus Noir

Conergy had ook een mooie versie van de PowerPlus panelen: de PE Noir’s. Dit waren echter niet exact dezelfde panelen!


De Conergy PE Noir’s waren monokrisallijn en hadden niet dezelfde productspecificaties als de PowerPlus panelen. Namelijk, ze konden i.p.v. tegen 6000 bar druk maar tegen 5400 bar. Ze hadden ook minder goede garantie. In plaatst van 12 jaar productgarantie, 10 jaar. De vermogensgarantie was na 10 jaar 90,6% vermogensgarantie en na 25 jaar 80% vermogensgarantie.


Conergy’s Noir typen heten PE 245M / PE 250M / PE 255M / PE 260M / PE 265M. De rasterlijnen van deze mono panelen waren evenredig gekleurd, en de smalle vlakken waren van gelijke grootte. Dit paneel was ideaal voor een schuin dak.De afmetingen van de Noir’s was iets anders dan van de PowerPlus panelen: 1650 * 991 * 40 mm. De panelen waren 18,2 kilo.


De PE M-R

De PE M-R (PE M-R 265-280 M-R) van Conergy was de monokristallijne variant van de PowerPlus en de minder aantrekkelijke, doch krachtigere versie van de PE Noir. Op gebied van uiterlijk leek het paneel op de LG315N1C-B3 of de JA Solar Percium 290, maar leverde het wel minder op dan beide.

De vier Conergy zonnepanelen PE M-R typen heten 265M-R / 270M-R / 275M-R / 280M-R. De rasterlijnen van de zwarte cellen in deze panelen waren evenredig gekleurd, en de vlakken waren van gelijke grootte. Voor alle duidelijkheid: dit paneel had een wit achtervlak en aluminium omlijsting.

De afmetingen waren 1650 * 991 * 40 mm. De panelen waren 18,2 kilo.

JA Solar Perciums produceerden 10 Wp meer, maar kwamen uit China. Wie daarom een hoogrendementspaneel wilde uit een Europees land, kon best de Conergy’s overwegen. De prijzen ontliepen elkaar wel: JA Solar’s waren relatief een van de best geprijsde panelen op de markt.Conergy zonnepanelen
Conergy zonnepanelen


Slotopmerkingen over Conergy zonnepanelen

We vinden het jammer dat er geen Conergy zonnepanelen meer te koop zijn. Het is een groot verlies voor onze branche. Conergy was een zinnig kwaliteitsproduct dat heel erg populair was bij onze klanten. Vandaar dat we er nu nog over worden gebeld of we niet nog iets ervan hebben liggen. We hebben nooit een kapot Conergy paneel hoeven vervangen. Mensen die Conergy zonnepanelen hebben liggen, hebben helaas ook geen garantie meer op hun producten. Wij adviseren die klanten bij een kapotte Conergy gewoon het paneel te laten liggen bij een parallel geschakeld systeem.

Voor andere hoog kwaliteit panelen houden we ons aanbevolen. Deze installeren wij elke dag. Dus ben je opzoek, dan helpen wij je graag.

3.034 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page