In principe hebben wij de belangrijkste informatie over zonnepanelen een plek gegeven op de website. Af en toe is het echter makkelijker een antwoord te vinden op uw vraag in de Veelgestelde vragen, dan de teksten door te lichten op zoek naar een antwoord. Dat snappen wij bij Triplesol. Hieronder vindt u daarom een overzicht van algemene vragen. Als u op de vraag klikt, gaat u direct naar het antwoord. Staat u vraag er niet tussen? – kijk dan ook eens bij gelieerde vragen. Kunt u toch niet het antwoord vinden dat u zoekt, of is iets niet duidelijk? – stuurt u ons een email, en wij beantwoorden de vraag meteen!
Op deze pagina lees je over:
Hoe duurzaam zijn zonnepanelen?
Er zijn een aantal redenen waarom een PV-systeem één van de duurzaamste vormen van energieopwekking van dit moment is.
De wereld kan voor 3,8 keer in haar energiebehoefte voorzien als het uitsluitend gebruik zou maken van zonne-energie. Het is daarmee de meest veelbelovende duurzame energiebron.
Zonnecellen worden onder duurzame omstandigheden geproduceerd, uit natuurlijke grondstoffen. Er komen geen giftige of gevaarlijke stoffen vrij bij de ontwikkeling van een paneel. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, worden er geen ecologische kosten voor ons uitgeschoven bij het gebruikmaken van zonne-energie. De TÜV certificering staat onder meer voor een controle op arbeidsomstandigheden in zonnepanelenfabriek en een milieuvriendelijk productieproces.
Fossiele brandstoffen lijden dikwijls tot conflicten, en deze conflicten dreigen steeds heftiger te worden door schaarste. Bovendien profiteren immorele bedrijven en ondemocratische staten van de winning van fossiele brandstoffen, waarbij humanitaire en sociale misstanden geprolongeerd en verergerd worden. Met zonne-energie kunnen wij ons onttrekken van deze vicieuze cirkel en daarmee misschien op den duur het staatkundig- en industriëlecomplex wat achter de fossiele brandstofwinning zit ontmantelen.
Panelen gebruiken louter een natuurlijk in overvloede aanwezige energiebron: zon- en maanlicht. Ze veroorzaken geen geluidshinder of landschappelijke aantasting, wat overigens wel geldt voor windmolen.'
De stijgende welvaart in de wereld leidt ertoe dat steeds meer mensen over genoeg geld beschikken voor het aanschaffen van luxe-apparatuur. Op den duur zullen daardoor de energiebronnen op deze planeet worden uitgeput. Een PV-systeem zorgt ervoor dat u in ieder geval uw steentje bijdraagt en uw eigen ecologische voetafdruk verkleint.
Moet ik mijn zonnepanelen apart verzekeren?
Doorgaans worden zonnepanelen gezien als onderdeel van je opstal en vallen daarmee onder een opstalverzekering. Vraag het vooraf even na bij je verzekeraar. Houd er in ieder geval rekening mee dat de panelen onder een opstalverzekering niet voor gevaren van buitenaf verzekerd zijn – als omvallende bomen tijdens een storm. Houd er ook rekening mee dat je huis meer waard wordt door het plaatsen van zonnepanelen. Dit betekent dat je het waarschijnlijk tegen een hogere herbouwwaarde moet verzekeren.
Installeren jullie door heel Nederland?
Triplesol plaatst zonnepanelen door het hele land. Wel kunnen er servicebeperkingen zijn.
Verkopen jullie ook zelfbouwpakketten?
Het is niet raadzaam als ongediplomeerd installateur aan te gaan rommelen in je eigen meterkast of zelf zonnepanelen op je dak te tillen. De handige doe-het-zelver wilt het misschien toch overwegen te doen. Wij kunnen wel ondersteuning aanbieden waar nodig.
Plaatsen jullie ook zonnepanelen bij bedrijven?
In principe richt Triplesol zich uitsluitend op het helpen van particulieren. Wij hebben echter wel de kennis in huis ook bedrijven te adviseren en te bedienen. Neem met ons contact op voor een offerte-aanvraag.
Helpen jullie ook collectieven met het plaatsen van zonnepanelen?
Met het Energieakkoord zijn er allerlei mogelijkheden zoals zonnepanelen plaatsen op het dak van een school, sporthal of ander publiekdomeingoed.
Dit staat er over collectieven in het Energie-akkoord:
“Burgers krijgen meer mogelijkheden om zelf hernieuwbare energie op te wekken en lokale en regionale initiatieven worden waar nodig en mogelijk door gemeenten, provincies en de rijksoverheid ondersteund. Per 1 januari 2014 wordt een belastingkorting van 7,5 ct/kWh ingevoerd voor hernieuwbare energie die in coöperatief verband of door een vereniging van eigenaren (VvE) wordt opgewekt en gebruikt door kleinverbruikers en waarbij de leden van de coöperaties/VvE’s en de installatie(s) zich in een zogenaamde ‘postcoderoos’ (4-cijferige postcode plus aangrenzende postcodes) bevinden. Partijen zijn het met elkaar eens dat moet worden gestreefd naar een zo eenvoudig en efficiënt mogelijke uitvoering van deze regeling. Energieleveranciers zullen in overleg met het Rijk afspraken maken over een zo simpel mogelijke uitvoering. Partijen spreken af dat de kosten die leveranciers moeten maken om deze kortingsregeling uit te voeren, in rekening gebracht kunnen worden bij energiecoöperaties, VvE's of de aangesloten leden, die het voordeel van deze regeling genieten. Bij eventuele bijstelling van de belastingkorting wordt met het oog op investeringszekerheid de continuïteit voor bestaande gebruikers via een overgangsregeling geborgd. De belastingkorting wordt gedekt door een verhoging van de energiebelasting. De regeling wordt over 4 jaar geëvalueerd op basis van gebruik.”
Wij zijn ontzettend enthousiast met dit soort initiatieven aan de slag te gaan, dus neem alsjeblieft met ons contact op!
Hoelang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen terugverdiend heb?
Het korte antwoord is rond de 7 jaar. Het gemotiveerde antwoord is daarmee: langer dan sommige concurrenten je beloven. Het is in eerste instantie volledig afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je neemt en met welke omvormer. Je moet er ook rekening mee houden dat je een 2de omvormer moet aanschaffen in de levensduur van je installatie; daarmee verlies je een halve terugverdienjaar. Besparen doe je hoe dan ook: over 25 jaar 3/4de minder elektriciteitskosten.
Met wat voor garanties werken jullie?
We hebben bij Triplesol twee soorten garanties: 1) productgarantie en 2) installatiegarantie. Hier een overzicht van de gangbare garantieperiodes.
Je leest ook wel eens over vermogensgarantie. Dit is een zeer zwakke garantie. De vermogensgarantie houdt in dat de fabrikant minimaal verwacht dat de zonnecellen een bepaald rendement opleveren. Dit type garantie geldt dus enkel op de zonnepanelen; deze is bovendien alleen van toepassing indien een eventueel verminderd vermogen niet veroorzaakt is door een defect in het materiaal rondom de cellen, zoals het glas of de folie aan de achterzijde. Er kan dus geen aanspraak worden gemaakt op de vermogensgarantie als er een defect is in de materialen. Hier heb je dus niet erg veel aan.
Ingeval er iets mis is komen installateurs van Triplesol snel bij je langs om welk probleem dan ook onmiddellijk te verhelpen. Wij bemiddelen de garantie tussen jou en de leverancier van de PV-installatieonderdelen.
Garantieverlenging voor je zonnepanelen en omvormer
Het is voor zowel de zonnepanelen als voor de omvormer goed mogelijk om een garantieverlenging in de vorm van een verzekering af te sluiten. Je kunt ervoor kiezen je omvormer tot wel 25 jaar te verzekeren onder de garantievoorwaarden.
Hoelang duurt het voor een garantiekwestie verholpen is en mijn zonnepanelen weer werken?
Triplesol lost alle garantiekwesties zelf op. Wij hebben met onze installateurs strenge afspraken gemaakt over service. Een lekkage als gevolg van een slordige installatie: daar heeft de installateur één dag voor om deze op te lossen. Er zal in ieder geval goede communicatie plaats vinden met jou en overlegd worden wat je redelijkerwijs van ons kunt verwachten. Het uitgangspunt is natuurlijk jouw tevredenheid; dat realiseren we bij Triplesol maar al te goed.
Met wie neem ik contact op als er een garantiekwestie is met mijn PV-systeem?
Binnen het servicetermijn bemiddelen wij alle garantiekwesties voor je met de fabrikanten van je PV-systeem. Je kunt ons natuurlijk e-mailen over een probleem, maar wij stellen het op prijs als je ons zo snel mogelijk belt; wij kunnen dan vaststellen wat er nodig is om je het beste te helpen.
Hoelang duurt het voordat jullie de zonnepanelen kunnen plaatsen?
Wij beloven dat wij binnen 10 weken de volledige installatie op het dak gemonteerd hebben.
Ik wil meer weten over zonnepanelen. Hoe kan ik Triplesol bereiken?
Er zijn een aantal manieren om ons te bereiken met vragen over zonnepanelen.
Je kunt via de website een contact formulier invullen.
Zelf met ons contact opnemen door ons te bellen op 0297 - 775638;
Ons een e-mail versturen op info@triplesol.nl;
Comments