22 Oktober, 2017

 

 
 
 

Zonnepanelen
Merken zonnepanelen Dunne filmtechniek Glass Afwijkende maten Gekleurde panelen Portabele panelen Zonneceldakpannen
Omvormer Montagemateriaal Pakketten Aansluiting op het lichtnet MPP-trackerBeschaduwingMonitoring Energie-opslag
Vraag gesprek aan

Dit zwarte paneel is de tegenhanger van de JA Solar JAM6R en BK. Het verschil is het vermogen, want Trina doet dat gewoon beter.

Trina SolarTrina Solar Honey
Er zijn in Nederland oudere uitvoeringen van dit model nog steeds te koop. De TSM-DC series zijn dat. De nieuwere versie heet TSM-DDon5.05 (II). Hiervan is alleen een zwarte versie beschikbaar. 

De Honey komt in drie verschillende uitvoeringen met ieder een eigen vermogensspanbreedte. De Honey’s zijn de TSM-DC05A/ TSM-DC05A.08 / TSM-DC05A.05A(Black). De TSM-DC05A en de TSM-DC05A.08 zijn er van minimaal 260 Wp en lopen door met intevallen van 5 Wp tot 275 Wp. Wat deze panelen minder aantrekkelijk maakt is dat ze een aluminiumkleurige rand hebben. De TSM-DC05A(Black) heeft dat niet, maar daarvan is de hoogst beschikbare vermogen maar 270 Wp. Dat is desalniettemin meer dan de JA Solars JAM6 BK. Van elke Honey (ook de Black) ziet u duidelijk de 60 cellen die het paneel telt. De rasterlijnen zijn wel evenwichtig opgebouwd en monochroom.

De TSM-DDon5.05 (II) loopt tot maximaal 300 Wp, ook al zijn die in Nederland niet altijd verkrijgbaar. Hiermee volgt deze nieuwe Trina op enige afstand de LG320 Wp, die ook op gebied van uiterlijk superieur is. 

De cellen van de Honey zijn 6 inch en de afmetingen van het paneel zijn 1650 * 992 * 35 mm. De panelen wegen 18.6 kilo per stuk. Het frame is van geanodiseerd aluminium. Ook op gebied van het gekozen glastype is geen verrassing.

Er is eigenlijk niks wat de Honey modules bijzonder maakt behalve dat ze voor een basis paneel een vrij hoog vermogen kunnen leveren voor een prima prijs. LG is de enige andere partij die zwarte panelen produceert van 270 Wp, maar die zijn een stukje duurder dan de Trina’s: zo’n 7 cent p/Wp.

Vergelijk AEG zonnepanelen     Prijzen AEG zonnepanelen     Offerte AEG zonnepalenen